lørdag 15. desember 2007

Engler

Dagen i dag har vært hektisk. Først jobbet jeg mens mann og barn var hjemme. Når min arbeidsdag var over tok han ungene i bilen og vi møtest på en kafe i nærheten. Mannen får vanligvis tid til en kjapp middag før han starter sin kveldsvakt,i dag ble det for hektisk. I dag ble det en litt kaotisk middag for meg og guttene mine. Det er ikke hver dag 3-åringer og 1,5-åringer er så veldig samarbeidsvillige. Fra en litt stressende middag, drar vi direkte til en venninne der det etterhvert samles 9 unger, 1 ungdom med ribbensbrudd (men like blid for det) og 5 voksne. Planen er å bake julekaker. Moro, intenst, bråkete og energikrevende. Vi var vel slitne alle som en når vi dro hjem. Så kveldsrutiner for ungene, de sovnet fort når hodet kom på puta, også kveldsstell i fjøset. Jo da, jeg er glad ikke alle dager går så fort i svingene, men det er kjekt med noen slike også. (I allefall om en trekker fra middagen.)

Tenkte å fortelle om en av adventskalendrene vi har her i huset i dag. Jeg har lenge samlet på engler. Er veldig glad i dem, og mitt julehus er fyllt av engler og levende lys. Så når eldstemann skulle feire sin første advent begynte vi å hente ned en engel hver dag for å holde styr på dagene i desember. Dette er nok en tradisjon som er kommet for å bli. Englene blir hentet ned fra loftet av ivrige unger, og plassert i hylla på stua. Der teller vi dem nøye etter at en ny har kommet til, for å finne ut hvor mange dager det er igjen til jul. Dette er en viktig del av morgenrutinene her i huset i desember. Slik så hylla ut i går.Ellers er ikke alt helt klart til jul her enda. Men vi prøver å holde stressnivået nede. Jeg er en kløpper til å gjøre alt i siste liten, selv om jeg lover meg selv at det ikke skal være slik denne gangen. Alt kan jo ikke planlegges, noe blir ikke helt slik som en har tenkt. Så det er vel best å ikke ha alle disse kravene til seg selv, og bare gjøre det beste ut av det. Det blir jo jul allikevel, selv om ikke alt er perfekt. Her gleder vi oss, og vi skal kose oss sammen også denne jula.

1 kommentar:

Anonym sa...

hei Krikri
kjempekoselig side, og med alle de englene blir det "berre lækkert"!
Har sjøl et lite vindu ved spisebordet som er fyllt med engler, fra alle verdens hjørner. Har faktisk en fra Madagaskar tilogmed! Og i går fikk jeg sjokolade av en gutt som var innom, tror du ikke det var en engel på papiret.
Jeg er så gammel at jeg er bestemor,misunner deg at du enno har ungene små. Den tiden flyr så fort, nyt hvert øyeblikk. Heldigvis får jeg låne mine fire små barnebarn ganske mye, så jeg føler at jeg klarer å holde meg "ung". Barnebarn er livets dessert.
Kos deg dagene før jul som er igjen, nå skal vi se Skomakergata nr 16. Klem fra Glomfjord