fredag 29. januar 2010

Quilting neste!

Nå er toppen ferdig og fleese har blitt sprayet og tråklet på. Så nå skal jeg prøve noe jeg ikke har gjordt på et teppe før. Tenkte jeg skulle prøve å quilte med maskin. Jeg er spendt på hvor fint det blir, men den som intet våger intet lærer. Så da får vi prøve oss litt fram. Slik ser det ut så langt.


Godkjent fra varmeeksperten har det også blitt.


Så til neste gang får jeg vel komme enda lengre på teppet. Kyllingene har ikke kommet kommet i mål enda. Så er det en toalettmappe som står for tur. Noe å henge fingrene i er det ikke så vanskelig å finne på i alle fall.

Ha ei riktig fin helg!

Krikri

onsdag 20. januar 2010

Joda, det er et stykke til mål, men det går fremover...

Jeg har ikke vært så mye på syrommet i det siste men toppen på teppet til minstemann nærmer seg ferdig sammensydd. Så nå har jeg begynt å tenke på quilting. Har noen et forslag så er jeg takknemlig for det.


Kyllingene mine er heller ikke i mål, men det er ikke helt stillstand. Neste del av alongen/mysteriet er kommet, men det får vente til jeg er ferdig med broderingen.


Det er ikke alt som går på skinner for tiden, men livet er ikke så værst likevell. Solen har varmet litt mer hver dag, og livet går nå sin gang, selv om øynene er vonde og tørre, og kroppen sliter litt. Når en har fått Sjøgrens, så må en vel finne seg i det. Det er i allefall mye å glede seg over tross alt.

Ha ei riktig fin uke alle som er innom, også håper jeg at jeg skal komme et godt stykke med teppet denne uka og så får vi prøve å bli ferdig med kyllingene også.

onsdag 13. januar 2010

Vinter

Her er det vinter. Kald vinter, og jeg liker at det er vinter når det er vinter. Men nå har det nesten blitt for kaldt til meg også. Når det nærmer seg -20 i Sogn da er det godt med varmepumpe (selv om den ikke virker så godt i ekstrem kulde) og gode vedovner. Full jobb med å holde huset nogenlunde varmt, og tine opp vannledninger og kraner i kjeller og fjøs. Når drikkevannet som sto på golvet på soverommet frøs til is, flyttet mannen til stova for å sove. Jeg holdt ut. Viking jeg vet dere.Jo da, men når man forflyttet seg ned mot fjorden så var det enda kaldere, og da er det jo ikke så værst likevell. Dessuten har vi sol på dagene, noe ikke alle i Sogn har i disse tider. Vakkert er det i allefall.


Bor ikke jeg på en vakker plass kankje?


Nå har vi tempraturer under 10 så da er det kjekt å være ute igjen, og mannen har flyttet tilbake til senga si. Godt det, ikke bare for meg.

Har begynt på teppe til yngstemann. Og i kveld har jeg sydd sammen i remser. Ikke helt i mål, men det går fremover. Det er så morsomt.


Denne uka har jeg tenkt å jobbe mer med teppet. I tillegg brodere to kyllinger, har meldt meg på en along på Quilt i Norge.

Ellers holder vi på å planlegge kurshelg i Luster Quiltelag. Tror det blir veldig bra. Står mer på nettsida.

Håper dere vil ha en fortsatt fin januar.

Krikri

mandag 4. januar 2010

Godt nytt år!!!!

Først av alt et riktig GODT NYTTÅR til deg som er innom. Her har vi hatt en kald og rolig jul, og prøver å motivere oss til hverdagen igjen. Vi begynner en dag etter de fleste, for på mandager er jeg og ungene hjemme. I dag falt det seg slik at mannen hadde fri også, så vi har tatt en litt rolg start på hverdagene i 2010.

Nå kan jeg vel vise bilde av veska jeg sydde til søstra mi til jul. Ble ikke helt fornøyd med foret, men den ble ferdig til slutt. Det er bilde av guttene hennes som er på framsiden, og det har jeg skrevet ut på stoff som er kjøpt ferdig til å skrives ut på. Fargene ble ikke helt slik som på et hvitt ark, så det ble litt varmere i fagene en jeg hadde planlagt. Men det ble fint slik også synes jeg, og da så.....


Jeg har nå startet på et teppe til minstemann, og det er kjempemoro. Får vise litt fra det i neste innlegg.

Ha en riktig fin januar. Skal visst fortsette å være kald vinter her, så nå håper vi at ikke vann og andre ting fryser. Vi ønsker oss litt mer snø før neste kuldebolk.

Masse hilsner fra Krikri